Tänk att kliva upp på morgonen och få jobba med hundar. En stor dröm för många. Eller att kunna få lite sidoinkomst på ditt hundintresse. Få hundlivet att gå runt ekonomiskt. Du kan enkelt starta ett hundföretag idag utan att vara företagare.

Starta hundföretag

Du vill få tillbringa mer tid med dina hundar. Starta en kennel, hunddagis, hundpromenadtjänst eller hjälpa hundägare med sina problemhundar. För många känns det som ett stort steg att starta ett eget företag. Deklarera som företagare och tänka på sociala avgifter. Så det blir inte av. Ett enklare sätt att starta företag är som egenanställd hos Frilans Finans. Det innebär att du skickar dina fakturor till dem och att de fixar allt skattemässigt, som om du vore anställd hos dem. Du skapar jobben, men de är din arbetsgivare. När du startar företag hos Frilans Finans kan du ändå dra av på momsen, så att du köper både hund, hundfoder och försäkring utan moms. En annan fördel med att vara egenanställd gentemot att vara företagare med f-skattsedel är att du kan fortsätta jobba extra med ditt hundjobb även om du skulle bli arbetslös. Kom igång med ditt hundföretag redan idag.

Stor efterfrågan på hundföretag

Sverige är ett stort hundland. Intresset för att ha egen hund är stort och växte än mer under coronapandemin. Samtidigt jobbar de flesta vuxna heltid. Det betyder att intresset för olika slags hundtjänster är stort. Många hundägare vill att deras hund ska vara på ett hunddagis dagtid eller att hunden ska få en rejäl promenad även om de är på jobbet. Eftersom svenskar också gillar att resa är efterfrågan på hundpensionat stor. Så att matte och husse kan åka på semester tre veckor och veta att hunden mår bra. Sedan finns också klassikern hundkennel. Om du är duktig på handarbete eller design kan du skapa ett företag med hundkläder och personliga hundhalsband. Globaliseringen medför att du även kan sälja handgjorda hundhalsband utomlands. Det finns många möjligheter att verkligen få en inkomst på hundar.

Kom igång

Det som är så bra med egenanställning hos Frilans Finans är att du kan börja i det lilla. Bygga upp din verksamhet utan att ta lån. I början kan du också behöva testa olika idéer för att se vad det finns efterfrågan på och som du kan göra. Om du är intresserad av att starta dagis, en hundpromenadtjänst, kennel eller hundpensionat kan det vara smart att börja med en marknadsanalys. Finns det efterfrågan på tjänsten? Hur kan du bäst matcha de behov som finns? Sedan kan du börja erbjudande dina tjänster.

Drömmer du om att driva en kennel kan det vara smart att både titta på efterfrågan idag och i framtiden. Om det är många som startar kennel med en viss ras där du bor, så kan det vara klokt att satsa på en annan ras. Det viktigaste är dock att du sätter igång och går framåt med dina drömmar.