Om du lär din hund och ditt barn en ömsesidig respekt för varandra kan de utveckla en livslång vänskap och bli varandras bästa vänner. För att hunden ska känna sig trygg med ditt barn, och vice versa, är det viktigt att de båda får positiva upplevelser av varandra.

De allra flesta barn älskar att leka med hundar och för många hundar är det minst lika kul att få leka loss med familjens barn och tonåringar. Genom att välja högkvalitativa kläder från https://kidsbrandstore.se/ förhindrar du att kläderna snabbt går sönder i barnens vilda lekar. Här kan du hitta slittåliga plagg som passar lika bra till skolan som för att kasta boll med familjens fyrbenta vän!

Ha koll på hundens signaler

Hunden signalerar tydligt när det är något den inte tycker om. Genom att lära ditt barn att förstå hunden kan relationen byggas upp på ett bättre sätt. Om hunden morrar eller försöker att gå bort från barnet ska leken avbrytas omgående. Kom ihåg att du aldrig bör lämna hund och barn ensamma, hur mycket du än litar på hunden.

Lär ut en ömsesidig respekt

Det är inte bara din hund som inte ska morra eller bete sig olämpligt mot ditt barn, det är minst lika viktigt att du lär ditt barn att respektera hunden. Det innefattar bland annat att inte leka för hårt, inte dra hunden i svans eller öron, störa under vila och att låta den få en stillsam plats där den vet att den aldrig blir störd. En hund som morrar har redan försökt visa på andra sätt att den inte vill bli störd. Därför bör den inte bestraffas för beteendet utan respekteras.