Det finns en hel del roligt man kan hitta på med sin hund. Det spelar ingen roll om hunden är liten eller stor, man kan anpassa aktiviteterna efter sig och hunden. Här tar vi upp några aktiviteter man kan roa sig med tillsammans.

Agility

En väldigt fartfyllt hundsport är agility och här kan alla hundar vara med. Vissa väljer att tävla med sina hundar, men det måste man inte. Man kan lika gärna träna på hopphinder, balans, slalom och annat för att det är roligt. Det viktigaste är att man gör något tillsammans och att man får ut något av det hela.

Lydnad

Man kan även tävla i lydnad. Det är också praktiskt att öva lydnad för att hunden verkligen ska lyssna på en. I lydnad handlar det om att hunden ska rikta sitt fokus mot föraren eller ägaren. Oavsett vad som sker runt omkring ska hunden inte bry sig om det. Hunden ska till exempel utföra kommandon på avstånd, ligga kvar och mycket annat. Man kan göra det hela till en rolig lek. Dessutom är det väldigt praktiskt. Har man hunden lös och den springer för långt bort är det bra att veta att hunden stannar och står stilla om man ropar åt den. Det kan förhindra många olyckor.

Utställning

Att åka på utställning kan också vara roligt. Under en utställning bedöms hunden efter hur väl den motsvarar rasstandarden. Man kan ställa ut alla hundar, men det är bara vissa av dem som kan få utmärkelser som bäst i ras.

Roliga vandringar och lekar i skogen

Även om man inte vill hålla på med någon generell hundsport kan man också gå ut i skogen och hitta på roliga lekar eller vandra i terrängen. Det uppskattar alla hundar oavsett storlek och ålder.