De som vill föda upp valpar behöver registrera en hundkennel. För att hålla många hundar är det också nödvändigt att uppfödaren följer de regler som finns. Boxar eller utrymmen behöver vara av en viss storlek för att du ska kunna hålla på med avel. Det är Jordbruksverket som har satt upp dessa regler.

För de som vill bygga sin alldeles egna hundkennel kan det också vara bra att installera ljus och el. Detta kan du enkelt göra genom att anlita Clas fixares elektriker som kan hjälpa till med både stora och små projekt. Du kanske har en gammal byggnad som du vill göra om till hundkennel. Där kanske det behövs nya eluttag eller installation av belysning.

Därför bör du anlita en elektriker

Då hundar ska vistas i dessa utrymmen är säkerheten väldigt viktig. Det är därför bra att ta hjälp av en behörig och kunnig elektriker. En elektriker kan hjälpa till med allt från installation av taklampa och spotlights till att felsöka eller installation av strömbrytare. I en hundkennel kan det behövas både taklampor och eluttag.

Detta behöver en hundkennel ha

Ljus och belysning är framförallt viktigt under vintermånaderna då dagarna är väldigt korta. För att en hund ska trivas i en hundkennel behöver den ha ett utrymme där den kan dra sig undan. Det ska finnas en hundbädd, vattenskål och andra nödvändigheter. Du bör alltid köpa från en seriös och registrerad hunduppfödare när du köper hund. En seriös kennel har alla bekvämligheter som hundar behöver. Hunden ska också vara vaccinerad, chipmärkt och veterinärbesiktad.